branding-logo
 
 

Drittsystem!

Alle har et drittsystem på jobb. Hvorfor aksepterer vi dette og hva kan vi gjøre med det? Positive brukeropplevelser gir økt forretningsverdi og mer fornøyde ansatte.

 

Capgemini inviterer til gratis lunsjseminar torsdag 5. mars om brukervennlighet og «User eXperience design» (UX) med Jonas Söderström, forfatter av boken «Jævla Drittsystem!». Boken ble for mange det første møte med brukeropplevelsesbegrepet, og kanskje først og fremst tilfeller av dårlig brukeropplevelser.

 

Vi lover et forrykende seminar med mange eksempler på både god og dårlig UX. Det vil bli pekt på relativt enkle grep som kan tas i utviklingen av applikasjoner og systemer for å unngå å ende opp med et drittsystem som ingen ønsker å bruke. Tiden hvor IT og ledelse kunne tvinge folk til å bruke et drittsystem er definitivt på hell. Den nye generasjonen tør å sette krav til systemene de bruker og godtar kun det beste.

 

Tid og sted: Torsdag 5. mars fra kl. 11:30 på Scandic Stavanger Forus, Bjødnabeen 2, 4033 Stavanger

Registrer deg her (arrangementet er gratis)

Følg diskusjonen på Twitter: #drittsystem

Agenda

11:30

Lunsj og mottakelse

 

Børge Østrem. Leder for Mobile Solutions i Capgemini Stavanger

12:00

Velkommen

 

Jens Middborg. Regionsdirektør for Capgemini Stavanger og Bergen

12:10

Tenk om ditt system var en person...

 

Hvilke personlige egenskaper kan systemer ha? Hva er det som gjør at noen systemer tiltaler oss, mens andre systemer er frastøtende? Hvilken personlighet og fremtoning er det vi ønsker at et system skal ha?


Pål Eirik Paulsen. Managing UX Analyst, Capgemini

12:30

Jævla drittsystem!

 

Hvordan få tilbake roen i en arbeidshverdag hvor man må kjempe mot digitale verktøy? Tidsrapporteringssystemer man ikke forstår seg på, økonomisystemer som kolliderer, registre og databaser som hele tiden synes å spise opp den tiden som de skulle spare for oss. I det digitale arbeidsmiljøet tvinges menneskene til å tilpasse seg maskinene, og ikke omvendt. Jonas stiller ikke bare diagnosen, men gir også verdifulle råd og tips til hvordan vi kan unngå de digitale fellene.


Jonas Söderström. Forfatter og informasjonsarkitekt

13:15 Spørsmål og diskusjon
13:30

Fra drittsystem til suksessystem
 

Vi har de siste årene sett et paradigmeskifte i hvordan vi lager forretningssystemer. Hvilke ingredienser var det som manglet før i tiden når vi laget drittsystemer, og hva gjør vi annerledes i dag? Mot bedre viten velger noen bedrifter fortsatt bort UX, hva er konsekvensen av det?


Jarle Tronerud. Senior UX Analyst, Capgemini

14:00

Program ferdig

 

Vi serverer kaffe og er tilgjengelige for en brukervennlig UX-prat for de som ønsker å bli igjen.

Informasjon om foredragsholderne

Jonas Söderstrøm

Jonas Söderström
 

Jonas er en erfaren informasjonsarkitekt som ble kjent i hele Norden da han gav ut boken ”Jævla drittsystem”. I boken tar han opp problemene med dårlige datasystem. Drittsystemer gjør oss frustrerte, sinte og stresset på jobb. Boken forteller hvordan vi kan forsøke å ta tilbake kontrollen.

Pål Eirik Paulsen

Pål Eirik Paulsen
 

Pål Eirik er en senior innen brukervennlighet i Norge. Han er ekspert på  interaksjonen mellom menneske og maskin, og vet hvordan man designer systemer med gode brukeropplevelser.

Jarle Tronerud
 

Jarle er en etnograf og ekspert på brukerinvolvering i Capgemini. Han vet det meste om hvordan målgruppen kan involveres for å sikre brukervennlighet.


Børge Østrem
Managing Consultant and Team Leader for Mobile Solutions
Capgemini Stavanger
borge.ostrem@capgemini.com

Maskinveien 24 4033 Stavanger

People matter, results count.

Connect with Capgemini:

Powered by Group Internal Communications Message Builder


This message contains information that may be privileged or confidential and is the property of the Capgemini Group.
Copyright © 2015 Capgemini. All rights reserved.

This message is intended only for the person to whom it is addressed. If you are not the intended recipient, you are not authorized to read, print, retain, copy, disseminate, distribute, or use this message or any part thereof. If you receive this message in error, please notify the sender immediately and delete all copies of this message.